+385 95 532 6241 , +385 98 600 278

Kada ulažemo u nešto očekujemo da ćemo povratiti našu investiciju, ali i potencijalno zaraditi od našeg ulaganja. Svako ulaganje sa sobom donosi i određeni rizik kojeg svaki investitor mora biti svjestan prije poduzimanja tog pothvata. Za razliku od ulaganja u financijske instrumente kao što su dionice, obveznice ili investicijski fondovi, ulaganje u zemljišta i nekretnine smatra se sigurnijim oblikom ulaganja.

Veliki financijski gubici uzrokovani nestabilnošću financijskog, ali i deviznog tržišta uzrokovali su pad povjerenja građana u takvu vrstu ulaganja. Također, za ulaganje u financijsku imovinu potrebno je posjedovati znanje o načinu funkcioniranja financijskog tržišta i tržišta vrijednosnih papira kao i koristiti usluge ovlaštenih burzovnih mešetara. Upravo je manjak znanja o financijskim tržištima jedan od razloga zašto se mnogi pojedinci ustručavaju od investicijskih pothvata kako ne bi ostvarili značajne financijske gubitke. Ljudi su u pravilu neskloni riziku koji je prisutan na tržištu deviza i vrijednosnih papira te oni koji su manje skloni riziku takvim razinama rizika ipak preferiraju drugu vrstu ulaganja, najčešće ulaganje u nekretnine koje se nalaze na atraktivnim lokacijama, često poznatim turističkim destinacijama.

Cijene nekretnina na privlačnim lokacijama kontinuirano rastu te su stabilne što je jedna od najvećih koristi za njihove vlasnike. Sve većom prepoznatljivošću Hrvatske kao turističke destinacije, cijene zemljišta i nekretnina na atraktivnim lokacijama ili pak u blizini važnih turističkih odredišta kontinuirano rastu te jamče investitorima ne samo povrat uloženog već i mogućnost dodatne zarade ukoliko se odluče za njenu prodaju.