+385 95 532 6241 , +385 98 600 278

Kamatne stope na oročenu štednju postaju sve niže te štednja postaje sve manje privlačan oblik zarade. Iz tog razloga, mnogi traže alternativni način zarade, odnosno način kojim će oploditi svoj kapital. Ulaganje u dionice i obveznice je prerizično za nekoga tko želi sačuvati vrijednost svoje imovine. Slijedom niskih kamatnih stopa, mnogi umjesto štednje u bankama preferiraju kupovinu nekretnine.

Nekretnina se može koristiti u razne svrhe i donijeti prihode mnogo veće od iznosa kamata na oročenu štednju i to korištenjem mogućnosti iznajmljivanja. Dok su kamate na oročenu štednju sve niže, cijene iznajmljivanja su sve više te će i u budućnosti dalje rasti. Takve tržišne okolnosti upućuju da se uvijek isplati imati nekretninu jer ona ne predstavlja samo mjesto stanovanja već i mjesto koje se prenamjenom može pretvoriti i u mjesto ostvarivanja prihoda.

Zbog mogućnosti iznajmljivanja nekretnine i ostvarivanja većih prihoda za vrijeme turističke sezone raste i sama vrijednost nekretnine. Nekretnine takvih karakteristika i na dobroj lokaciji sve su poželjnije na tržištu i zbog velike potražnje cijene na tržištu nekretnina i dalje rastu. Taj porast vrijednosti nekretnine omogućuje i njenom vlasniku prodaju po znatno višoj cijeni od kupovne te dodatnu zaradu.