+385 95 532 6241 , +385 98 600 278

Međimurskom kulinarikom prožima se nekoliko karakteristika, savršene za gurmane. Tradicionalna jela spravljaju se uvelike s mlijekom, suhim mesom i obiluju povrćem. Međimurci vole grah, krumpir, zelje, grah s kiselim zeljem, hajdinu kašu. Gurmanima upućenim u međimursku gastronomsku sliku nepce najprije zavapi za mesom ‘z tiblice – dimljenim svinjskim mesom koje se drži u kosanoj masti, a koja se opet često nađe na ukusnoj kori kukuruznog kruha. Tipična mesna jela u našem kraju su i ona peradi i divljači te riječne ribe koja se peče umočena u kukuruzno brašno.

Ovdje se spravlja niz jela od mlijeka uz preferiranje svježeg kravljeg sira i turoša. Sve brojniji uzgajivači koza polako mijenjaju tu sliku pa se povećava udio ponude kozjih sireva. Bučino ulje u Međimurju ima svoj dom, a koristi se za salatu (svježu i kiselu), namaze, kao dodatak jelu.

Specifičan međimurski desert uglavnom su suhi kolači, orehnjača, makovnjača, kukuruzna zlevanka, štrukli sa sirom i jabukom, a delicijom držimo međimursku gibanicu koja daje energiju za cijeli dan. Ne spravljajte sve sami, izvedite se u Međimurje na pravi međimurski obed.